Florian Stoll

Ik ben in 2015 afgestudeerd als psycholoog en bedrijfskundige aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sindsdien ben ik werkzaam als psycholoog in een vrijgevestigde praktijk voor zowel basis- als specialistische geestelijke gezondheidszorg in Doetinchem. Vervolgens ben ik in 2017 gestart met de postacademische vervolgopleiding tot gezondheidszorgpsycholoog (succesvol afgerond) en ben sindsdien ook werkzaam bij Psychologenpraktijk Neomai in Nijmegen.

 

Visie
In de therapie staat de cliënt en zijn belevingswereld centraal. Mijn uitgangspunt is dat mensen zelf het beste kunnen weten en voelen wat zij willen, alleen dat zij hier door omstandigheden en tegenslagen vanaf zijn geraakt. Ik streef ernaar om met mijn deskundigheid de ander zo goed mogelijk te helpen en samen een weg terug te vinden naar een beter leven. In de therapie is er naast aandacht voor de psychische klachten ook, indien gewenst, aandacht voor het algehele welzijn in termen van geluk, zingeving en gezondheid.

 

Werkwijze
In mijn benadering ga ik cliëntgericht te werk en maak ik voornamelijk gebruik van cognitief- gedragstherapie. Daarnaast gebruik ik elementen uit de oplossingsgerichte psychotherapie, ACT en schematherapie wanneer deze meer gepast zijn. Ook ben ik geschoold in EMDR en kan dit ingezet worden wanneer dit aansluit op de hulpvraag.