Nicole Dickmann

In 2015 ben ik afgestudeerd van de Masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Tijdens deze opleiding heb ik werkervaring opgedaan bij een centrum voor psychologische behandelingen en psychotherapie in de basis GGZ en Specialistische GGZ, waarbij ik voornamelijk heb gewerkt met Cognitieve Gedragstherapie. Sinds april 2016 ben ik werkzaam bij Neomai op de locaties Nijmegen en Venlo-Blerick. In 2020 heb ik de Postacademische vervolgopleiding tot GZ-psycholoog afgerond, waarvoor ik, naast de Generalistische Basis GGZ bij Neomai Psychologenpraktijk, ben gaan werken in de Gespecialiseerde GGZ bij Ulrich Psychotherapie. Tevens ben ik werkzaam binnen het multidisciplinaire revalidatieteam, dat zich richt op cliënten met chronische pijnklachten. Naast behandelaar ben ik van 2016 tot 2018 ook werkzaam geweest als docent aan de Radboud Universiteit binnen de master Gezondheidszorgpsychologie. 

 

Visie

In mijn behandelingen probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw behoeften en jouw hulpvraag, waarna er naargelang van jouw wensen meer klachtgericht of meer interpersoonlijk gewerkt kan worden. In de gesprekken probeer ik je te ondersteunen om weer op eigen kracht verder te kunnen, door handvatten te geven en zowel cliëntgericht, als ook oplossingsgericht te werk te gaan. 

 

Werkwijze

De eerste een á twee gesprekken vormen de intakefase, waarbij we kijken naar de reden voor jouw aanmelding, wat jouw hulpvraag is en wat ik je daarbij zou kunnen bieden. Hierbij kun je denken aan Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, Mindfulness of ontspanningsoefeningen en/of meer verwerkingsgerichte technieken, zoals EMDR. Binnen mijn behandelingen probeer ik altijd een juiste balans te behouden tussen het kunnen ventileren en het meegeven van handvatten en oefeningen om ook in het dagelijks leven verandering aan te kunnen brengen. 

 

Ik werk alleen in Nijmegen en op de dinsdagen en vrijdagen aanwezig.