Nicole Dickmann

In 2015 ben ik afgestudeerd van de Masteropleiding Gezondheidszorgpsychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Sinds april 2016 ben ik werkzaam bij Neomai binnen de Basis GGZ. Daarnaast heb ik werkervaring opgedaan als docent op de Universiteit, in de Gespecialiseerde GGZ en in de behandeling van chronische pijnklachten. In 2020 heb ik de Postacademische vervolgopleiding tot GZ-psycholoog afgerond, waarbinnen je generalistisch wordt opgeleid om verschillende klachten te kunnen diagnosticeren en behandelen. Hiernaast heb ik cursussen gevolgd in Acceptance and Commitment Therapy, EMDR en Buitentherapie. Indien mogelijk voer ik de therapiegesprekken buiten, al wandelend, daar dit een positief effect heeft op het verminderen van het algehele stressniveau, het verbeteren van je stemming en weerstand, wandelen het vermogen om in oplossingen te kunnen denken vergroot en maakt dat je de gesprekken beter kunt onthouden. 

 

Visie

In mijn behandelingen probeer ik zoveel mogelijk aan te sluiten bij jouw behoeften en jouw hulpvraag, waarna er naargelang van jouw wensen meer klachtgericht of meer interpersoonlijk gewerkt kan worden. In de gesprekken probeer ik je te ondersteunen om weer op eigen kracht verder te kunnen, door handvatten te geven en zowel cliëntgericht, als ook klachtgericht en/of oplossingsgericht te werk te gaan. De gesprekken kunnen zowel binnen, alsook buiten (al wandelend) plaatsvinden. Voor dit laatste zullen we op een andere locatie afspreken. 

 

Werkwijze

De eerste een á twee gesprekken vormen de intakefase, waarbij we kijken naar de reden voor jouw aanmelding, wat jouw hulpvraag is en wat ik je daarbij zou kunnen bieden. Hierbij kun je denken aan Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, Mindfulness of ontspanningsoefeningen, meer verwerkingsgerichte technieken zoals EMDR, of meer interpersoonlijke of oplossingsgerichte gesprekken. Binnen mijn behandelingen probeer ik altijd een juiste balans te behouden tussen het kunnen ventileren en het meegeven van handvatten en oefeningen om ook in het dagelijks leven verandering aan te kunnen brengen. In de buitentherapie kunnen ook wat meer lichaamsgerichte oefeningen aan bod komen. 

 

Ik werk op de locatie in Nijmegen op de dinsdagen en vrijdagen. Daarnaast ben ik nog werkzaam bij de Sint Maartenskliniek, binnen een pijnmanagement programma.